Amouage Epic 56 Vrouw recensie

Amouage Epic 56 Vrouw met dank aan het merk gefilterd door Michelyn

Ik heb enorm veel geluk dat ik de kans heb gekregen om de wereld rond te reizen en veel stops te hebben gemaakt tijdens mijn geurige reis. En net als het geurhuis van Amouage, is het het Midden-Oosten waar mijn parfumreis begon. Mijn carrière (buiten de geurwereld) bracht me naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, waar ik onlangs 11 jaar heb gewoond en mijn gezin heb grootgebracht. Ondergedompeld in de Arabische cultuur en erfgoed, een die geur en geur in zoveel facetten van het leven viert, lijkt het niet meer dan normaal dat ik het beroemde Omaanse merk niet alleen zou waarderen, maar ook zou vereren, wiens doel het altijd is geweest om hun geurige rijkdommen te delen met de wereld.

Amouage-fabriek in Muscat, Oman

Rachels kinderen in de Amouage-fabriek in Muscat, Oman

Amouage werd in 1983 opgericht door een senior lid van de Omaanse koninklijke familie en creëerde een van de meest exclusieve en dure parfums ter wereld, Amouage Gold. (Man Robert) als hun eerste aanbod. In de loop der jaren is Amouage exponentieel gegroeid tot een wereldberoemd luxemerk met zelfstandige boetieks en talrijke wereldwijde verkooppunten.

Een duidelijke indicatie van de kwaliteit en uniciteit van Amouage-creaties is dat verschillende van hun parfums zelfs meer dan tien jaar na hun release extreem populair blijven; Reflectie Man (Lucas Zieuzac, 2007), Eer Vrouw (Alexandria Carlin en Violaine Collas, 2011). Epische vrouw (Cecile Zarokian, 2009) en Intermezzo Man (Pierre Negrin, 2012) zijn allemaal moderne meesterwerken op zich. Daarom, toen werd aangekondigd dat er nieuwe Exceptional Extraits zouden volgen in de trant van de eerder uitgebrachte Interlude 53 Man (Pierre Negrin, 2020), Ik heb niet geaarzeld om zelf flessen rechtstreeks uit Oman te bestellen.

Parfumeur Cecile Zarokian en Chief Experience Officer Renaud Salmon

Renaud Zalm met Cecile Zarokian, selfie in Sur, Oman

Creative Experience Officer Renaud Salmon en zijn team verdienen veel lof voor de manier waarop ze met deze releases zijn omgegaan. Bij het selecteren van enkele van de meest bekende en geliefde parfums liepen ze het risico hun substantiële fanbase te vervreemden als ze de geur te veel tweaken en, aan de andere kant, als ze niet genoeg doen om te verbeteren en iets echt “uitzonderlijk” te creëren, lopen ze het risico beschuldigd te worden van ambitieuze branding, of het creëren van duurdere producten alleen om een ​​sfeer van exclusiviteit te creëren. Alle vier de Amouage Exceptional Extraits doen hun naam eer aan; hun decadentie en rijkdom is onvergelijkbaar, waardoor ze allemaal echt “The Gift of Kings” zijn.

Cécile Zarokian

Cecile Zarokian met dank aan Renaud Salmon

Het cijfer achter de naam van elk extrait geeft het percentage parfumolie in de geur aan. Zoals Amouage al zei, is het verhogen van de concentratie complexer dan je zou verwachten – je wilt niet alleen de levensduur en de prestaties van de geur verbeteren, maar je moet ook de balans van de tonen behouden. Alle Extraits doen geweldig werk door het algemene gevoel van de originele geur te behouden en tegelijkertijd bepaalde hoofdnoten of akkoorden te versterken.

Voor Amouage Epic 56 Woman, dat in 2021 werd gelanceerd, vroeg Mr. Salmon sterparfumeur Cecile Zarokian (die Epic Woman componeerde in 2009, toen ze nog en stagiaire was) om het origineel opnieuw te bedenken. Parfumliefhebbers die bekend zijn met Amouage weten dat de Woman’s-lijn al extrait- of parfumversies van de geuren had. Volgens het bedrijf lagen deze echter in het bereik van 20-30% parfumolieconcentraties. Epic 56 verhoogt de concentratie tot maar liefst 56 procent!

Oman Souq

Oman Souq door Rachel

Fans van Epic Woman verheugen zich, Amouage Epic 56 is net zo glorieus als het origineel. Vanaf de eerste spray ga je meteen terug in de tijd naar de Zijderoute en de oude souks van de Arabische Golf. Zakken met kostbare kruiden staan ​​langs de kronkelende steegjes en vullen de lucht met een boeket van exotische aroma’s. Ik kan de heren met de baard en de tulband bijna horen roepen als ik langskom en me uitnodigen om te stoppen en te genieten van een kopje sterke thee met jasmijn, terwijl ik afdingen over de prijs van wierooktranen en stukjes oudh-hout om te gebruiken in mijn eigen persoonlijke bukhoor (wierook ) mengen.

Oman Kruiden

Oman Spice van Rachel

Als ik de originele Epic Woman vergelijk met Amouage Epic 56 Woman, is het meteen duidelijk dat de extra-it de diepte en rijkdom van de hele geur heeft versterkt, met de nadruk op de basisnoten. De vaardigheid van Cecile Zarokian zorgde ervoor dat de geur niet hard of donker werd, zoals het geval kan zijn geweest in de handen van een minder ervaren parfumeur. Ondanks zware tonen zoals oudh, guaiac-hout, wierook en patchouli, blijft Epic 56 zijdezacht en zo goed gemengd dat je nooit het gevoel hebt dat een van de individuele akkoorden opvalt, maar in plaats daarvan wervelt een droge leerachtige vanille-amber op magische wijze om je heen als een sluier die een gevoel van comfort en thuis creëert, waar dat ook is.

Amouage Epic 56 Woman is er niet alleen in geslaagd om de wereld van de Arabische en westerse parfumerie te overbruggen, maar ook om een ​​gevoel van continuïteit te creëren tussen wat in het verleden werd gecreëerd en wat nog moet komen.

Topnoten: komijn, roze peperkorrels, kaneel.

Hartnoten: Centifolia Roos, Geranium, Jasmijn, Thee.

Basisnoten: Amber, Musk, Oud, Wierook, Guaiac hout, Orris, Sandelhout, Patchouli, Vanille.

Openbaarmaking: ik heb mijn eigen fles gekocht, mijn eigen mening

Rachel Watson, bijdrager

Met bijdragen van Michelyn Camen, Hoofdredacteur

Amouage epische vrouw 56

Dankzij de vrijgevigheid van Amouage hebben we een 10 ml reisspray van Amouage Epic 56 Woman, voor één geregistreerde lezer in de VS, EU, VK, het Midden-Oosten, Australië en waar Amouage ook naartoe verzendt (controleer dus alstublieft hun site om te zien of uw land in aanmerking komt). Je moet je wel inschrijven, anders telt je deelname niet. Om in aanmerking te komen, kun je een opmerking achterlaten waarin je aangeeft wat je interesse wekt in Rachel Watsons recensie van Amouage Epic 56 Woman en waar je woont. Loting sluit 20/12/2021

Volg ons op Instagram @cafleurebonofficieel @dubaiscents @amouageofficial @renaudsalmon @cecilezarokianparfumeur

Dit is ons beleid inzake privacy en trekkingsregels

We maken de winnaars alleen bekend op onze site en op onze Facebook-pagina, dus like Çafleurebon en gebruik onze blogfeed… of je droomprijs is gewoon een gemorste parfum

Like onze Facebookpagina: afleurebon en gebruik onze blogfeed voor nieuwe updates en artikelen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Licwerneu.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart